2013. február 9., szombat

Burgonya saláta

Ha valaki megkérdezné, hogy mi a kedvenc ételem, kapásból a krumpli salátát választanám.
Szegény anyumnak számtalanszor el kellett már készítenie, mert  annyira szerettem. Bár már én is magamnak készítem el, valahogy anyué sokkal jobban ízlik.
Sokszor amikor valamilyen krumplis étel készül nálunk, mindig több szem krumplit főzök ki, csak azért, hogy saláta legyen belőle. Sokszor virsli mellé esszük, de nyáron a grill húsok mellé a legjobb. Azért, amikor az éhség kerülget sokszor rájárok/rájárnék a hűtőbe, magában is finom. :-)

Nálam így készül:
A burgonyát héjában megfőzöm. Megvárom, míg teljesen kihűl. Addig elkészítem a majonéz alapját, ami 1 tojás sárgája, só, 1 tk cukor, fehér bors,  1 ek. mustár, kb. 0,5-1 dl olaj. Fontos, hogy az olaj a végén kerüljön bele. Ennek mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a mártást. Ezután keverem hozzá a tejfölt.
1 közepes lila hagymát felaprítok és hozzákeverem a majonézhez, majd mehet bele a vékonyra szeletelt burgonya is. Utólag még sózom és borsozom is.



 
   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...